Parody: writer block’s best friend

March 25, 2009 at 9:12 am (TV shows)

South Park nu mai e ce-a fost. Timp de vreo 10 sezoane, Matt Stone si Trey Parker au creat cel mai original, scandalos, controversat si amuzant serial animat. Insa, de ceva vreme incoace, cei doi par sa fie complet lipsiti de orice idee originala, apelind la solutia cea mai la indemina in astfel de situatii: parodia.

Cu mult prea putine exceptii, ultimele sezoane din South Park au reprezentat o colectie de parodii dupa filmele, serialele sau evenimentele momentului. Si nu e vorba doar de o scena-doua dintr-un episod, ci de episoade intregi, construite exclusiv pe scheletul plot-ului altcuiva. Sezonul 13 a inceput exact la fel. 2 episoade, 2 filme parodiate, idei originale zero.

Mie unul, mi-e dor de momentele geniale cu Cartman in prim plan, de personaje secundare complet date uitarii (Mr(s) Garrison, Mackey, Timmy), de Chef, de subiectele scandaloase, de toate acele episoade memorabile. Daca incerc sa ma gindesc la momentele cele mai bune din South Park, nu imi vin in minte decit episoade din primele sezoane – iar asta e un semn clar ca ceva nu e in regula.

Din fericire, exista o alternativa. Family Guy. Un serial ce devine mai amuzant cu fiecare sezon. Si ce nu are (inca) nevoie de parodii pentru subiectele sale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: